Задържаха двама мъже, обявени за общодържавно издирване

share

Служители на сектор „Издирване” в ГД ”Национална полиция” задържаха двама мъже, обявени за общодържавно издирване, съобщиха от пресцентъра на МВР.

35-годишният В.В., регистриран на адрес в Брусарци, Монтанско, бил обявен за издирване през август миналата година във връзка с изпълнението на влязла в сила четиригодишна присъда от юли 2012 г. Той бил осъден за извършени престъпления по чл.129 и чл.213а от НК – причиняване на средна телесна повреда и принуда. В хода на предприетото разследване криминалистите установили, че мъжът обитавал апартамент в столичния квартал „Павлово”. При предприетата вчера проверка на адреса те задържали В.В., който ще бъде предаден във Врачанския затвор за изтърпяване на наказанието.

На 10 януари за общодържавно издирване бил обявен и Н.С./34 г./. Причината - влязла в сила присъда „лишаване от свобода” за срок от 3 години и половина на Старозагорския районен съд. Мъжът бил засечен днес в кв. „Манастирски ливади”. Н.С. е криминално проявенq с множество регистрации за извършени кражби, противозаконно отнемане на МПС, хулиганство и притежание на наркотични вещества. По оперативни данни, за да избегне очакваната присъда за извършено престъпление по чл. 129 от НК, той се готвел да напусне страната. Предприети са действия за привеждането му в Старозагорския затвор.

 

Водещи новини

Още новини