Касапница в София - откриха пет трупа в апартамент в "Гоце Делчев" (видео)

share

Криминалисти от СДВР разследват тежък инцидент, завършил със смъртта на петима души. Това съобщи пред журналисти старши комисар Валери Йорданов, директор на СДВР.

След 21.00 часа снощи е получен сигнал в СДВР за починала възрастна жена в апартамент в жилищен блок в столичния кв. „Гоце Делчев". Сигналът е получен от съседи, които са съобщили, че не са я виждали от няколко дни.

На място е пристигнал патрул, който е открил тялото на възрастната жена в коридора на апартамента с доста кръв около нея и гилза. В съседни стаи са намерени още четири трупа - на мъж, жена и двама по-млади мъже.

По данни на съседите - възрастната жена е живеела с дъщеря си, зет си и двамата си внука. Здравка е била 79-годишна, зет й Васил е бил на 55 години, дъщерята Наталия - на 54 години, а двамата внука - Влади на 27 и Георги 21 години.

В момента се извършват оглед на място. Разпитват се съседите. По техни данни - става дума за скромно семейство, не са били конфликтни, не са имали пререкания. По думите им - двамата младежи са имали леки психични отклонения, но тепърва ще се установява дали са били освидетелствани, с откриване на съответната документация, ако има такава.

Зетят е притежавал законно притежавано оръжие и то е намерено в апартамента. Той е бивш служител от Министерството на отбраната, сега пенсионер. Съпругата му е била бивш служител на Министерството на вътрешните работи.

По първоначална работна версия, се касае за тежък битов инцидент.  Смята се, че убиецът е от семейството. Част от семейството са убити с огнестрелно оръжие, други с ножове. Най-вероятно убийството е извършено през деня, когато съседите са били на работа. Единият от синовете е намерен с огнестрелна рана, завит през глава. Именно той е подозиран за касапницата. По първоначална информация мъжът е бил с психични отклонения и след като е избил роднините си, се е застрелял, е версията, разпространена от БНР.

Пред БТВ една от съседките Жанета Борисова разказа, че е имала ключ от апартамента. Жената тръгна да отключва, заедно с мъжа си. Имало е две врати и тогава са видели свитото женско тяло на Здравка.

Голямото момче Влади от малко си личеше, че има забавени реакции, каза жената. Тя обаче отрече, че Влади да  е бил агресивен, но е бил изключително емоционален, след като гледал мачове или парламентарен контрол. Майка му го е водила на курсове за социализация, но е споделила, че ситуацията не е добра. Въпреки това той е завършил средно образование в нормално училище. Склонна съм да кажа, че семейството подцени състоянието на 27-годишния Влади.

Водещи новини

Още новини