Намерили мароканска SIM-карта до взривения в Сарафово автобус

Булфото
share

На мястото на атентата в Сарафово е намерена част от мароканска SIM-карта, но не може да се каже със сигурност кой я е използвал. В тази връзка се чака отговор от Мароко на изпратена съдебна поръчка, съобщи в интервю за "24 часа" бургаската следователка Станелия Караджова.

То бе публикувано в четвъртък и предизвика любопитство сред дипломатите и смут в родните спецслужби. Авторът на интервюто Диана Саватева бе извикана в четвъртък за обяснения в прокуратурата, а зам.-главният прокурор Бойко Найденов обяви, че се проверява дали следователката е съгласувала изявлението си с наблюдаващия прокурор. Вътрешният министър Цветан Цветанов критикува Караджова за липса на професионализъм. Следователката заяви, че стои зад думите си и е съгласувала изявлението си с прокурора.

Фактите около терористичния акт в Бургас, изнесени от следовател Станелия Караджова в пресата, не отговарят на истината, обяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред Нова телевизия. „Няма да коментирам неща, които е изнесла въпросната следователка, защото всичко, което тя направи само създава усложняване на оперативните дейности и това, което правят компетентните органи", коментира Цветанов. Според него направеното от Станелия Караджова било импровизация, базирана на безпочвени твърдения. „В процеса на разследване единственият човек, който е запознат с всички детайли, е следовател Илиев", допълни вътрешният министър.

Водещи новини

Още новини