Спортният шеф убил пенсионера с 8 изстрела с 45-калибров пистолет (видео)

share

По първоначални данни е ясно, че става въпрос за стрелба с късоцевно оръжие или пистолети, които са законно притежавани и от двамата участници в стрелбата, каза пред журналисти директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов по повод инцидента с двамата загинали по време на лов край софийското село Железница. Припомняме, че единият загинал е изпълнителният директор на спортното дружество Национална спортна база Петър Божилов.

Ловното оръжие не е употребявано при тази стрелба, тъй като е намерено заредено в близост до трупа на 48-годишния мъж, заяви старши комисар Йорданов. Той обясни, че инцидентът е възникнал след първоначално скарване между 71-годишния мъж и друг ловец от дружинката по повод мястото за ловуване. Според 71-годишния на това място не трябвало да се ловува, което не е било вярно, тъй като ловното стопанство е дало разрешение за ловуване точно на това място, обясни старши комисар Йорданов. „След това възрастният човек е продължил пътя си по пътеката, натъкнал се е на втория участник в лова. Там вече не можем да знаем как точно е протекъл спорът, кой пръв е започнал”, заяви директорът на СДВР.

Назначените експертизи ще установят по отношение на балистиката кой къде се е намирал по време на стрелбата. Текат аутопсиите на двамата. Взети са проби. Извършва се допълнителен оглед. Няма свидетели на стрелбата.

Към момента няма данни между двамата загинали да е имало предишни спорове. Тепърва ще се разпитват съседи, близки, за да се види дали 71-годишният човек е изразил своята позиция пред съответната институция, дали е изразил недоволство по отношение на ловуването в близост до дома му, каза старши комисар Йорданов.

Според източници на БНТ с пистолета на 71-годишния бивш военен Огнян Шангов е стреляно само веднъж, а с 45-калибровия пистолет на Божилов - осем пъти, а аутопсията на Шангов показва, че той е бил употребил значително количество алкохол.

Водещи новини

Още новини