БГ проститутка печелила по 3 млн. евро годишно на своя сводник

share

Едно българско момиче, което съдбата отвела в Холандия и я принудила да проституира, събра сили и се изправи пред студенти, за да разкаже своята история за мечтите на 18 и разочарованието след това.

Олга - както ще наричаме нашата героиня - е печелила по 3 млн. евро годишно на своя сводник, информира БНТ. След осем години сексуално робство тя успяла да избяга и днес е защитен свидетел. Олга вече е почти на 30, казва, че е свободна - но само физически, споделя, че няма приятели и трудно се доверява.

Олга е едно нормално момиче от обикновено българско семейство, успяло да сбъдне мечтата си - да учи в холандски университет.

Историята е прозаична. Олга учи, но спестяванията на родителите й свършват и тя започва да чисти тротоар и спирка, за да се издържа. Баща й бил военен, майка й чиновничка.

Повярвала на предложението за помощ - да изкарва повече пари. Благодетелят й обяснил, че от нея се иска само да прави компания на различни хора. Точно преди 12 години - 11 декември 2000-та за Олга е най-черният ден в живота й. Тя не е подозирала какво я чака.

В началото на първия работен ден Олга е пребита жестоко, за да бъде сломена преди всичко психически. Момичето е било принудено да стои предизвикателно на витрината и привлекателно да се усмихва на минувачите.

Преживяното от тогава до края Олга определя като едни много трудни осем години. Вярвала обаче, че ще спечели парите, с които ще си купи най-новото от най-новите дрехи, най-хубавата кола и най-доброто образование. Загубила вяра, събрала сили и избягала - днес Олга се радва че е свободна, но казва, че свободата й е само физическа.

Заедно с вътрешния министър Цветан Цветанов Олга ще разкаже историята си още пред студенти в Пловдив и Благоевград. Тя казва, че го прави, защото иска всички момичета да знаят какво може да им случи, ако се подлъжат като нея.

Водещи новини

Още новини