Мотаят разследването за убийството на Мирослава

share

Мотаят разследването за смъртта на Мирослава. Година и половина след убийството на детето ми все още няма нищо насреща. Това разказа огорчено Емилия Шумкова, почернената майка на убитата тийнейджърка от Перник, пише "България Днес".

Разследването по жестокото убийство започна след пълните самопризнания на Стойчо Стоев - Чочо в началото на годината. След неговите думи тялото бе намерено в плитък гроб в местността Планиница край Перник. Краят на разследването бе отлаган на няколко пъти през изминалата година. Последният път срокът бе удължен заради назначените експертизи. Прогнозите на магистратите, че де делото ще влезе в съда до края на годината, не се оправдаха.

Според майката на Мирослава никой нищо не казва, всеки се хвалил каква работа е свършил, но тя не виждала някакви развитие. "Ако разследващите не спазят законовия срок, ще заведа дело в Страсбург", категорична е Емилия. Тя заяви още, че е против отмяната на доживотния затвор."Дори трябва да има и смъртна присъда", казва Шумкова пред изданието. 

Припомняме, че момичето изчезна на 7 ноември миналата година. Стоев призна за зловещото престъпление и се самоуби при обиск на апартамента му. Според ченгетата преди да сложи край на живота си той е посочил като свой съучастник Марио Любенов - Заека, който в момента чака началото на делото срещу него в ареста в Перник.

Водещи новини

Още новини