Делото срещу Брендо пред финал

share

Делото за пране на пари срещу сочения от МВР като кокаинов крал Евелин Банев-Брендо е пред финал. Днес се очаква прокуратурата да обяви пред Софийския градски съд за какво наказание ще настоява, съобщава Труд.

Брендо е подведен под отговорност за пране на 2 млн. евро. Според обвинението той, бившата му съпруга Моника Добринова, балдъзата му Десислава Дишлиева и брат му Симо Карайчев са създали престъпна схема за легализиране на пари, спечелени от наркотрафик. Смятан за участник в бандата бе и баджанакът на Брендо - Константин Дишлиев. Той обаче бе убит през 2005 г. в центъра на София.

Съдебното дирене е пред приключване. Очаква се днес да бъдат разпитани още двама свидетели, които прокуратурата е поискала в последния момент. След това започват пледоариите.

Брендо пътува от Италия под конвой за всяко заседание у нас. Той беше екстрадиран там, след като през май италианските власти издадоха европейска заповед за ареста му. Причината - бил заподозрян, че е участвал в международен канал за трафик на кокаин.
Според разследването, образувано от съда в Милано, групата е отговорна за внасянето на 40 тона от дрогата. Предполага се, че от 2006 до 2008 г. Брендо е финансирал кораби и екипажи, които доставяли наркотика от Южна Америка до Италия, Испания и Португалия. Оттам се преразпределял с автомобили със специални тайници.

Водещи новини

Още новини