Задържаха телефонна измамничка

share

Полицията задържа 38-годишна добричлийка, участвала в 12 телефонни измами, съобщиха от ОД на МВР-Добрич. Жената с инициали Т.К. е заловена на 12 май в момент, когато вземала сума от 1000 лева от поредната си жертва.

Измамницата е разкрита по сигнал на 82-годишна жителка на Добрич. На същата дата на домашния телефон на възрастната жена се е обадил непознат за нея мъж и се представил за д-р Стоянов. Мнимият лекар заявил, че неин близък е болен от свински грип и спешно се нуждае от лечение, което струва 6000 лева. Жената обаче уведомила полицията.

38-годишната участничка в схемата за измами е заловена след проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на полицейското управление, в момент на получаване на парите.

В хода на разследването е установено, че през месеците март, април и май тя е участвала в приемането на суми от 12 телефонни измами на територията на Добрич.

Т.К. е задържана за срок от 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по изясняване престъпната й дейност продължава.

Водещи новини

Още новини