Закопчаха двама за склоняване към проституция

share

Двама търновци са задържани за склоняване към проституция.

Служители на сектора за борба с организираната престъпност във Велико Търново проведоха операция, при която са задържани двама жители на града. 40-годишният Н.П. и К.К. на 47 години - с регистрация за измама, се занимавали с набиране и склоняване на момичета към проституция.

В хода на акцията, в хотелска стая в града са задържани 18-годишната П. Д. и клиентът й Д.П. на 45 години, докато консумирал сексуална услуга срещу заплащане. Н.П. е задържан пред хотела, а К.К. - в дома му, оборудван с техника за набиране на клиенти и обслужване на повиквания по телефона

Хотелската стая, таксиметровият автомобил, използван от Н.П. за превоз на момичетата, и жилището на К.К. са претърсени. Иззети са множество мобилни телефони, СИМ-карти, компютърна конфигурация, нерегистрирано газово оръжие, други вещи и предмети, които имат отношение към престъпната дейност.

В хода на разследването е установено, че Н.П. и К.К. действат на територията на област Велико Търново от средата на тази година, като това е вторият случай на задържането им. Първият път е на 24 август, когато при операция във Велико Търново и Габрово били задържани те и трети участник в групата - търновецът Г.Г. на 19 години, криминално проявен и осъждан за кражба и хулиганство. Срещу тях бе образувано досъдебно производство, в хода на което на К.К. бе наложена мярка „домашен арест”, на Г.Г. - "задържане под стража”, а на Н.П. - „парична гаранция”.

Въпреки това Н.П. и К.К. продължили своята престъпна дейност до момента на повторното им задържане. Двамата са останали в ареста 24 часа, а снощи мярката им е удължена на 72 часа . По случая е образувано досъдебно производство по чл. 159а, ал. 2 вр. чл. 155, ал. 3, вр. с ал. 1, вр. с ал. 1, вр. 20, ал. 2 вр. от НК, под наблюдението на Районна прокуратура – гр. Велико Търново. Работата по случая продължава.

Водещи новини

Още новини