Въоръжен грабеж на фабрика в Перник (снимки + обновена)

Булфото
share

Маскирани и въоръжени с автомати бандити задигнаха заплатите на персонала в Централната обогатителна фабрика в Перник.

Тримата нахлули в административната сграда посред бял ден и с насочено към служителите оръжие опразнили касата. Шефът на СДВР съобщи, че откраднатите пари са между 150 000 и 200 0000 лв.  Парите били приготвени за заплати, като разплащането трябвало да започне в петък следобед.

Наглият обир е извършен към 12 часа. Бандата пристигнала с "Ауди", нападнала четиримата гардове в офис постройката и ги накарала да отворят фирмената каса. После избягали с парите, а колата запалили малко след село Бучино на път за София. Използвали са стария маршрут заради слабото движение по него, а не новата магистрала "Струма", коментираха разследващи.

ЦОФ е към мините на Христо Ковачки и в нея се преработва кюмюра, за да е по-калоричен и да гори по-добре. На място стават и голяма част от разплащанията на големите клиенти на Ковачки, които купуват горивото за промишлени цели. Фабриката от три часа е под полицейска обсада. От регионалната дирекция на МВР потвърдиха за грабежа, но отказват подробности до приключване на оперативната работа на място.

Водещи новини

Още новини