Плевенчанин наби лекар - щипел му дезинфектанта

Булфото
share

Медикът е с контузии по лицето и оток на шията, след като пострадалият го удрял с юмруци, защото му щипел дезинфектанта, сложен на раната.

Д-р Стефан Европейски е нападнат по време на дежурството си вечерта на 4 юли около 21.50 часа. Тогава в Спешното пристигнал 32-годишен мъж с контузна рана на веждата, която обяснил, че получил при битов инцидент.

При опит на лекаря да обработи раната, за да я зашие, пациентът станал от леглото и излязъл. Малко по-късно, след като приятелката му го успокоила, той отново се върнал и д-р Европейски за втори път направил опит да обработи раната.

Този път обаче мъжът скочил и започнал да го удря по лицето, като дори свалил часовника от ръката му.

"В следващия момент аз едва успях да се изкопча от него като избягах в коридора и хората, които бяха наоколо, другите пациенти и придружители, просто се потресоха от това нещо, захвърли с часовника по мене и излезе на вън. Извиках охраната, повиках полицията и той избяга в тъмнината", разказа д-р Европейски.

Час и половина по-късно раненият се върнал, раната му била зашита, а той - задържан от полицията.

Според лекаря 32-годишният е станал агресивен, защото му щипел дезинфектанта, сложен на разкъсаната вежда.

Нападателят не е дал обяснение за действията си, той е задържан в Първо РУП Плевен и ще бъде съден по бързата процедура за хулиганство. Това е вторият случай за последните три години, при който е нападнат и бит плевенски лекар от Спешното отделение.

Водещи новини

Още новини