Меле между цигански фамилии прати 6-ма в болница

share

Масов бой на роми се разрази на сметището край село Буковлък вчера. Шестима са откарани за оказване на медицинска помощ в плевенската болница. На 16 ноември около 9:20 часа, сигнал за сбиване вдигна на крак полицейските екипи от Първо районно управление - Плевен.

На място е установено, че побоят е станал между ромска фамилия от село Буковлък и ромска фамилия от град Плевен. Участниците са се били с подръчни средства. Пострадали са 39-годишен, 53-годишен, 49-годишен, 18-годишен, 26-годишен и 27-годишен, и шестимата от Плевен. Причинени са им различни наранявания - спукани тъпанчета, натъртвания, охлузвания по главите, най-сериозното е фрактура на ръка. Освободени са за домашно лечение, без опасност за живота. Мъжете нямат криминални досиета. Боят между ромите е потушен.

До момента са установени 26 лица - свидетели и участници в побоя. Съставени са им протоколи по чл. 56 от ЗМВР. Баталните сцени са възпламенени по повод стара вражда между родовете. Изясняват се мотивите и ролятата на участниците.

По случая е образувано досъдебно производсво за престъпление по чл. 129 от НК. Създадена е организация за засилено полицейско присъствие в района на селото

Водещи новини

Още новини