Първа версия за убийството в Шумен

Getty images
share

31-годишен мъж е задържан и се изяснява съпричастността му към убийството на млада жена в Шумен, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна.

Досъдебно производство във връзка със смъртта на млада жена, по чието тяло са установени следи от насилие се ръководи от Окръжна прокуратура – Шумен. 

Как се случил инцидентът?

Припомняме, че сигнал за жена в безпомощно състояние, намираща се в апартамент в град Шумен, е подаден на 8 септември 2024 година малко преди 16:00 часа. В хода на действията, предприети незабавно за изясняване на ситуацията, станало ясно, че се касае за извършено тежко криминално престъпление.

От пресцентъра на ОД на МВР – Шумен днес съобщиха още подробности около престъплението.

Тялото на млада жена със следи от насилие е открито в Шумен

Официално от полицията

Безжизненото тяло на 28-годишна местна жителка е открито в апартамент на първи етаж на жилищен блок на ул. „Цар Освободител“. При извършения първоначален оглед са открити следи от насилие.

Сформирана е оперативно-следствена група и е извършен щателен оглед на местопроизшествието. Съдебен лекар е установил порезни рани в областта на шията и китките на жената. Изградена била първоначална версия, според която 31-годишен мъж, приятел на загиналата е заподозрян за престъпното посегателство.

В резултат на проведени множество оперативни и процесуално -следствени действия, часове по-късно той е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в града. Иззети са множество веществени доказателства, сред които и нож.

Разследват 31-годишен мъж за убийството на жена в Шумен

Няколко пъти сменял версиите си

Авторът на тежкото криминално престъпление сменил версиите за случилото се пред криминалисти няколко пъти. Часове по-късно направил самопризнания.

Предстои да му бъде повдигнато обвинение. Мъжът не е криминално проявен, не е осъждан.

Работата по доказване и документиране на извършеното престъпление продължава и към момента. Назначени са съдебно – медицинска и други експертизи.

Водещи новини

Още новини