Директорът на СДВР със смразяващи подробности за жестокото убийство в София

share

Убитият и разчленен 41-годишен мъж е бил познат на МВР, има условна присъда за опит за убийство. Това заяви старши комисар Любомир Николов,  директорът на СДВР,  в ефира на Нова телевизия. 

На 8 август с 4-то районно са се свързали близки  и са обявили лицето за изчезнало. Чрез оперативна работа и комбинация на различни методи бързо стигнахме до извършителя на убиството, който е бивш барман и в момента е безработен. Имали са бизнес планове, които нямало да се осъществят и това е мотивът, за да го кани в апартамента си, нанася му удар с тъп предмет в областта на главата. След това го занася трупа в банята и започва разчленяването, изхвърля останки в тоалетната чиния и така попадат в канализацията. Помагачът ни отведе до яма на Витоша, където в 5 чуваала са били костите на убития. Извършителят е известен на полиция, последната му проява е от 2003 година, неговите близки го описват като зъл и агресивен. Мотивът пак казвам е финансов, най-вероятно му е завиждал за доброто финансово състояние, обясни той. 

"Случаят е като по учебник": Криминалист за убийството на мъжа, намерен в шахта

Двете убийства с това в Лозен са сходни. Жертвите и убийците са млади хора, агресивни. Що се отнася до убиеца от Лозен, то не можем да кажем има ли конкретни пропуски, тече проверка. Ако установиме някакво тройно неглижиране на работния процес от конкетни служители, то те ще бъдат заменени с работещи. Ще има смени в Дирекцията, ако се наложи ще има смяна и на директори на районните управления, категоричен бе старши комисар Николов.  

По думите му имат доста сигнали за домашно насилие и това, което трябва да се промени е да има повече превенция. 

 

Водещи новини

Още новини