Задържаха рецидивист, блудствал с малолетна

Getty Images (архив)
share

На 24.07.2020 г. Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност обвиняемия Р.Г. за престъпление по чл. 149, ал. 1 от НК.

Той е обвинен в това, че, на 22.07.2020 г., около 23:20 ч., в село в близост до гр. София, Столична община, е извършил действие с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление, по отношение на лице ненавършило 14-годишна възраст – М.Я., като осъществил блудствени действия с нея. За извършеното от обвиняемия Р.Г. престъпно деяние, законът предвижда наказание лишаване от свобода от една до шест години.

74-годишен мъж блудствал с малолетна в Перник

В хода на разследването е установено, че обвиняемият Р.Г. е осъждан. Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя, на 24.07.2020 г. прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на Р.Г. за срок до 72 часа. Утре, 25.07.2020 г., ще бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на обвиняемия, съобщиха от пресцентъра на Софийска районна прокуратура.

Водещи новини

Още новини