Хванаха трима за зверски грабеж и бой над баба в Белозем, с множество присъди са

Pixabay
share

Трима мъже са арестувани за нападението на 87 годишна жена от Белозем в началото на месец февруари. Това съобщиха от ОДМВР-Пловдив. 

Жената, която живее сама, стана жертва на зверски грабеж от трима мъже, които посред нощ нахлули в дома и я заплашили с нож. Един от нападателите я блъснал на земята, в следствие на което и е причинил средна телесна повреда.

След случилото на територията на Раковски и Белозем се проведе мащабна полицейска акция, при която бяха задържани 42 души.

Акцията от вчера в Белозем внесла респект

Тогава на място пристигнаха главният прокурор Иван Гешев и министърът на вътрешните работи Младен Маринов, които се ангажираха с разкриването на извършителите на престъплението.  

Гешев за битовата престъпност: Ако не можем да се справим с нея, по-добре да закриваме държавата

След разследване под надзора на Районна и Окръжна прокуратура, продължило няколко месеца, пловдивската полиция  установи тримата извършители на тежкото престъпление.

Мъжете са от Белозем. Единият от задържаните - Ангел от Чирпан е с 4 присъди. Вторият - Тодор, е извършил 11 престъпления с други лица. Най- високата му присъда е 7 години. Третият съучастник - Атанас е с 6 присъди. Към момента срещу тях няма висящи дела. 

"И тримата са с криминално минало. Надявам се събраните доказателства да намерят продължението на своя живот за дълго време в затвора"  коментира в Белозем зам. окръжният прокурор Галин Гавраилов. Наказанието, което се предвижда за извършеното престъпление е от 5 до 15 години. Тримата са с мярка за неотклонение задържане под стража от съда.

Рязък спад на битовата престъпност, в резултат на засилените полицейски операции по линията, отчете на срещата в Белозем директорът на пловдивската полиция ст. Комисар Йордан Рогачев и допълни, че усилията на областното звено са насочени към осигуряване на спокойствие и сигурност на жителите в малките населени места- възрастни хора, които със своята беззащитност стават жертва на престъпни посегателства. 

Водещи новини

Още новини