Партиите купуват гласове и с дърва, 36 души са задържани за изборна търговия, на какво ниво по веригата са - МВР не знае

Novini.bg
share

189 са акциите на МВР срещу купувачите на гласове, 36 души са задържани. Постъпилите сигнали са 258, а образуваните разследвания - 70. Това съобщи министърът на вътрешните работи Атанас Илков. 

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 371

"Те са задържани на територията на цялата страна. Може би трябва да се направи анализ колко от тях имат взаимосвързаност при осъществяването на тази престъпна дейност. Трябва да направим допълнителен анализ", уточни той. 

885 са съставените предупредителни протоколи, отчете министърът. 

МВР с отчет за акциите купен вот

Илков напомни, че МВР не спира да се занимава и с всички останали свои ангажименти, сред които борбата с дрогата, нелегалната миграция и намаляване на пътния травматизъм. 

По време на една от акциите срещу търговия с гласове, от МВР са се натъкнали на незаконен дърводобив в Смолян и Кържали. Предположението е, че дървата са щели да бъдат използване за "пазаруване" на гласоподаватели.

Атанас Илков отрече да прикрива купуване на гласове за партията на Пеевски. "Това са безпочвени обвинения, които не бих ги коментирал, защото е обидно не само за мен, а и за всички колеги, които работят денонощно и не са до семейството си, а са на терен и проверяват всеки един сигнал", коментира той по повод внесения сигнал на БОЕЦ срещу него.

От Движението посочват, че става въпрос за престъпления срещу изборните права на гражданите, като министърът е прикривал купуването на гласове за партията на Делян Пеевски "ДПС - Ново начало", се казва в съобщение до медиите.

От БОЕЦ призовават за незабавната оставка на Илков.

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 371

Водещи новини

Още новини