4 подвижни урни в Омуртаг

Novini.bg/ Canva
share

Избирателите с трайни увреждани в община Омуртаг ще могат да гласуват в четири подвижни урни. Новите изборите за кмет на общината ще се състоят на 20 октомври, неделя.

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 334

До момента предизборната кампания в региона протича спокойно. В Общинската избирателна комисия (ОИК) няма регистрирани сигнали и жалби, каза пред репортер на БТА Стилиян Илиев – член на ОИК.

С решение на ОИК има образувани четири секции за гласуване на избиратели с трайни увреждания с подвижна избирателна кутия. Те са в Омуртаг (ще отговаря за селата Презвитер Козма и Беломорци), в селата – Камбурово, Зелена Морава и Плъстина (ще отговаря и за Церовище).

Съгласно решението, подвижните избирателни кутии ще се помещават в сградата на Първо начално училище (НУ) „Христо Смирненски“ в града.

Резултатите от изборите ще бъдат обработени до 30 октомври, увериха от "Информационно обслужване"

За провеждането на новите избори за кмет на община Омуртаг ще бъдат сформирани общо 53 секционни избирателни комисии (СИК), сред които и една в Многопрофилната болница, съобщиха от ОИК. Машинен вот ще има в 28 секции – във всичките 11 СИК в града, а останалите - в селата на общината.

В изборния процес ще бъдат ангажирани около 470 човека – членове на СИК. Утре предстои ръководството на ОИК да получи бюлетините и изборните книжа за провеждането на новите избори, допълни Илиев.

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 334

Водещи новини

Още новини