Доц. Милен Любенов разкри единствения работещ вариант за редовен кабинет

NOVA NEWS
share

Логочно е ПП-ДБ да споменават имената, които могат да предложат за равноотдалечен премиер. Основният проблем е, че доверието между ПП-ДБ и ГЕРБ остава на много ниско ниво. Това означава, че те трудно ще се разберат. Другият голям проблем е, че като гледаме проучванията на агенциите виждаме един много фрагментиран парламент - между 7 и 9 партии. Това означава, че гласовете на ПП-ДБ и ГЕРБ няма да им стигнат за мнозинство и ще трябва да търсят други партии.

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 298

Това заяви в предаването "Денят на живо" по NOVA NEWS политологът доц. Милен Любенов, който коментира възможностите за съставяне на редовен кабинет след седмите предсрочни избори на 27 октомври. 

"Аз винаги съм твърдял, че коалиционното правителство е единственият работещ вариант. Трябва да се начертае една програма, около която ПП-ДБ и ГЕРБ да се обединят за следващите 1-2-3 години. Трябва да има ясно разписана програма, защото видяхме какво се случва при кабинета "Денков". Трябва да има ясни срокове, програми и закони, които да се изпълняват, защото последните години видяхме едно хаотично законодателство", добави той.  

Доц. Милен Любенов: Възможно е да видим разцепление в ПП-ДБ след изборите

"Второто място на изборите е важно, защото второто място дава възможност за излъчване на кабинет. Ако ПП-ДБ останат на трето място, ще изпаднат в една доста по-сложна ситуация. Ако те отново останат трети, най-вероятно ще трябва да преосмислят своето политическо бъдеще. Ако "Възраждане" са втори, не виждам кой ще тръгне да прави кабинет с тях. Ако парламентът наистина е толкова фрагментиран, както предвиждат социологическите агенции, не виждам как това НС ще има дълъг живот", прогнозира доц. Любенов. 

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 298

Водещи новини

Още новини