Георги Георгиев (ГЕРБ - СДС): Не очаквайте кандидат в предизборната надпревара да коментира арест на друг

Булфото (архив)
share

В програмата на ГЕРБ-СДС имаме ясно заложена правосъдна реформа, избор на членове на Комисията за противодействие на корупцията и попълване на квотите в различните органи, включително и регулаторите. Това каза кандидатът за депутат от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев в „Офанзива с Любо Огнянов“ по NOVA NEWS.

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 269

Събеседникът на медията добави, че няма нужда да бъде сезиран Конституционния съд по въпроса за номинацията за главен прокурор.

„Не очаквайте кандидат в предизборната надпревара да коментира арест на друг кандидат в надпреварата. В закона имаме презумпция за невиновност. Имунитетът не дава възможност да извършваме престъпления. Свалянето на имунитета е възможност да се образува проверка, за да се види дали лицето е извършило престъпление, или не. А не произнасяне на това дали е виновен, или не“, каза Георгиев.

В съда: Вижте арестувания Джейхан Ибрямов

Кандидатът за депутат посочи още, че антикорупционният закон, който действа една година, е бил подготвен от ГЕРБ.

„Чувството за безнаказаност в обществото показва необходимостта от съдебна реформа и по-добри правила за превенция на корупцията“, изрази мнението си Георгиев.

Той каза още, че два пъти е поскъпнала боята за пътната маркировка по новите договори, сключени от Васил Терзиев. „Това е индикация за възможни нарушения“, допълни кандидатът за депутат. „Затова предвиждаме в програмата антикорупционни звена в различните институции и превенция“, обясни още политикът.

Георгиев каза още, че част от програмата на ГЕРБ-СДС включва и прилагане на мерки за предотвратяване на пътните транспортни произшествия.

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 269

Водещи новини

Още новини