Скандал в Референдум: Боян Расате се нахвърли на политически опонент: Хамелеон, който гласува за вас ще похаби гласа си

Кадър: БНТ
share

Грозни сцени белязаха предизборния дебат в предаването „Референдум“ по БНТ. Водещият не успя да озапти представителят на Български национален съюз – НД Боян Расате.

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 144

В началото дебатът вървеше в нормален и уважителен тон. Политиците казаха приоритетите на политическите формации, които представляват. В един момент ситуацията излезе от контрол. Повод за това станаха думи на Расате, който посочи, че част от виновните за това българите да сме зле в момента, стояли в студиото.

„Всичко, което чувам е, че държавата трябва да направи това или онова. Ние в момента играем ролята в някакъв театър като щраусът, който си е заврял главата в земята и не осъзнава какво се случва. Ние говорим празни приказки как държавата трябвало да направи нещо си, за да се възстанови държавата и да започнем да живеем добре. Как може това да се случи това, като не влизаме в детайли кой е тази държава – престъпни криминални групировки, политически организации, които са мафиотски структури, бивши комунисти, агенти на ДС, негодници, лицемери и продажници. Тези мръсници трябва да направят еди какво си, за да може онези отдолу да живеят по-добре”, започна той.

„Досега какво си направил ти?”, попита го Мария Колева от ПП „Правото”.

Лют скандал в ефира! Боян Расате към Симеон Славчев: Руски чехъл, заври си идеите отзад

„Трябваше да се направи декомунизация и хората, които са участвали в предишни управления и са докарали хората до просешка тояга, да бъдат изхвърлени от политиката, икономиката, здравеопазването и образованието, за да не образуват следващи поколения олигофрени. Вие трябваше да се запишете пак в листата на БСП, където бяхте миналите избори и да си затваряте устата. Такива хамелеони като вас, които на всички избори сменят политическите партии и лъжат клетия избирател, за да гласува за вас – това е похабен глас”, обърна се Расате към Колева”.

Тя не му остана длъжна: „А вие какво правите – само престъпни действия. Вие сте най-големия продажник и престъпник, който е извършил престъпления по време на кампанията”.

„Аз съм най-големият политически престъпник в Република България и се гордея с това. Гордея се, че не съм участвал в управлението и разграбването на страната. Не съм бил в листата на никоя продажна партия, както някои от тук присъстващите. Скучая, защото седем пъти говорим едно и също”, изригна Боян Расате.

По думите му медиите са виновни за 30-годшиния преход, защото са били услужливата патерица на всички управляващи.

Венцислав Димитров от КП "Моя страна България" смени темата с развитието на икономиката. Той подчерта, че съживяването на икономиката ще стане, ако държавата не пречи. Държавата трябва да създаде условия за развитието на бизнеса.

Тук бе прекъснат от Боян Расате, който изброи: „ Тоест Пеевски, Борисов, Корнелия Нинова и Ахмед Доган – те са държавата”.

Това, което се случва през последните години с отнемане на бизнеси, трябва да спре, подчерта Димитров. „Бухалките са държавата. Те печелят на този хаос”, репликира го представителят на Български национален съюз – НД.

Не съм съгласен, защото тези пари ще бъдат усвоени, ако не ги загубим, поясни Съев.

Расате го прекъсна с думите: „Ще влязат в нечии джобове”.

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 144

Водещи новини

Още новини