Весислава Танчева, специалистът по комуникации: 8-ите избори са сигурни

Булфото (архив)
share

8-ите избори са сигурни. Tова заяви в интервю за БНР специалистът по комуникации Весислава Танчева, активист от гражданското сдружение "БОЕЦ".

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 143

"Изненадана съм от това в каква степен хората са готови, заради едното усещане за несигурност и евентуално да не ходим на 8-и избори, което според мен е сигурно, да се плъзнат по тази елементарна уловка - в каква степен Делян Пеевски или Бойко Борисов представят себе си като борци срещу Путин и срещу влиянието на Русия в България, бидейки в същото време основен фактор за пробиването на влиянието на Русия в България десетилетия наред", коментира тя.

Според нея "единствената стъпка, която ГЕРБ може да предприеме, за да отпуши този политически тупик, в който партиите ни вкараха, е да предприемат нещо, което се нарича смяна на лидер". По думите ѝ политическите партии са извоювали апатията на обществото и избирателите си, защото за осми пореден път не се променят в посоката, която обществото им показва. 

Доц. Милен Любенов: Възможно е да видим разцепление в ПП-ДБ след изборите

"Винаги има какво да смениш в една партия, за да изглежда тя, ако не чисто нова и неупотребявана, то поне тефлонова. Но ние не виждаме тази тенденция в ГЕРБ. Там очевидно лидерът е несменяем. Същото се отнася и за някои партии в дясното пространство", посочи Танчева в интервю за предаването "Преди всички".

В лявото пък промяната на лидерите води до някакъв постоянен процес на разпад, добави мнението си тя. И посочи също, че не може да бъде измерена температурата на партия ДПС, нито тежестта на отделните крила. Според нея обаче важното е, че:

"Ходенето на избори, макар и през 6 месеца, не е излишно упражнение. ДПС вече не е в ролята на балансьор. Тази роля на партията отпадна, може би, завинаги".

Днес от 14 часа в сградата на районната администрация на район "Лозенец" ще бъде открита фотоизложбата "Защитниците на Украйна — героите на свободния свят". Весислава Танчева уточни, че това е поредица от изложби:

"Тази е 5-а или 6-а локация, на която излагаме фотосите. Става въпрос за авторски фотоси на украински и международни журналисти, присъствали в почти целия период на войната. Има фотоси от всички трагично критични точки на територията на Украйна".

Тя отбеляза, че вече са показали изложбата на няколко места. "Тя беше в малко по-различен от сегашния си вид, защото вече цяла година пътува и се променя - добавят се нови фотоси, изваждат се някои от старите", обясни Танчева.

Изложбата беше представена пред президентството, посочи тя. Според нея президентството се държи неадекватно по отношение на войната. Миналата седмица изложбата беше подредена пред Руския културно-информационен център.

По думите ѝ най-лошото при представянето на тази изложба е късата памет. Според нея все пак нито едно от тези събития не е забравено напълно:

"Лошото е, че покрити под ежедневната злоба на деня - това, което се занимаваме по време на избори, партийни боричкания, надделявания на отделни групировки в отделните партии, избутахме назад в съзнанието си може би най-голямата отворена рана на Европа в момента. Въпреки че всички сме наясно, че тази война промени всичко, промени съотношението на силите в Европа, в света и на политическия терен в България. Всички партии по една или друга причина си намират повод във войната в Украйна да оправдаят някои свои действия".

Изложбата ще бъде достъпна до 4 октомври на първия етаж в сградата на районната администрация на район "Лозенец".

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 143

Водещи новини

Още новини