Божанов, ПП-ДБ: Водещото не е мястото в листата, а това какво си свършил

Булфото архив
share

Водещото не е мястото в листата, а това какво си свършил, заяви пред БНР Божидар Божанов от "Продължаваме промяната"-"Демократична България".

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 89

"Дали някой е водач на листа или не, не е от чак толкова голямо значение. Нашите кандидати са силни в своите райони. В софийските листи – много от знаковите лица са именно там, макар и не водачи", коментира той.

По думите му структурата на вота на ПП-ДБ и броят мандати в районите предполагат дисбаланс: "От ПП имат лица по съответните райони, а част от нашите лица са фокусирани в големите градове".

ПП-ДБ регистрира листата си за 23 МИР София: Играем за първо място

Според него гледайки целите листи – има достатъчно баланс. Божанов напомни също, че избирателите на ПП-ДБ използват преференциите като инструмент и казват как да бъдат подредени листите. Той смята, че това ще се случи и на предстоящите избори. Когато има 3 месеца между изборите е много трудно изведнъж листите да се напълнят с нови лица, отбеляза депутатът в предаването "12+3".

Според него "Да, България" не се обезличава. Нашите кандидати са достатъчно разпознаваеми с работата и обществените си каузи, категоричен бе той.   

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 89

Водещи новини

Още новини