Кану-каяк на Панчарево: Младите социалисти в София дадоха старт на инициативата „Първи спорт“

БСП
share

Млади социалисти от столичната организация на БСП в 23 МИР се събраха на езерото „Панчарево“, където проведоха и участваха в състезание с кану-каяци в последния почивен ден от празниците. Събитието премина под мотото „Първи спорт“, като целта му беше да привлече вниманието към необходимостта от насърчаване на активен начин на живот сред младите хора, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 89

Инициативата е част от по-голямата кампания на младите социалисти в 23 МИР „Първа работа! Първи дом! Първо дете!“, която има за цел да подпомогне младите хора с мерки за осигуряване на първо работно място, жилище и възможности за отглеждане на дете в България. 

Габриел Вълков е водач на листата на „БСП – Обединена Левица“ в 23 МИР – най-дългата листа в държавата

Водачът на листата на „БСП – Обединена левица“ в 23 МИР Габриел Вълков, вторият в листата Георги Ангелов, както и символичният домакин на събитието Сава Диков, председател на младите социалисти в район „Панчарево“ и шести в листата на обединената левица, откриха инициативата. След това тримата се включиха в състезанието с кану-каяци в езерото. 

„Нашата цел е всяко дете да има възможност да се включи в спортна дейност – било то в спортна зала или на шахматната дъска, и да открие спорт, който му харесва, още в ранна възраст“, заяви Габриел Вълков. 

Предложените мерки включват увеличаване на часовете за спорт в училищата, провеждане на междуучилищни състезания от най-ранна възраст за стимулиране на спортната активност сред децата, както и създаване и подбор на млади спортни таланти. 

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 89

Водещи новини

Още новини