Какъв резултат ще постигнат във Варна двете крила на ДПС

Novini.bg/ Canva
share

Единствената интрига на поредните избори във Варна е какъв резултат ще постигнат двете формации, свързани с ДПС, както и дали по-малки нови партии  ще успеят да прескочат изборния праг на 27-ми октомври, което се случи с феномена от Варненско - "Величие" на последните парламентарни избори.

Срокът за регистрацията изтича днес, а досега листа са подали само от "ДПС - Ново начало" с водач Йордан Цонев, но РИК още не е взела решение за регистрацията им, предава БНР.

Обявиха всички водачи на листи на "ДПС - Ново начало"

Казват, че ако два пъти се спънеш в един и същи камък, това не говори добре за интелекта ти, а какво ли е, когато се спънеш седем пъти? Повечето от хората, коментират, че изборите, които вече у нас се повтарят твърде често, приличат на вица с оня купувач, който казал на продавача, че иска сам да си избере пет яйца и останал изненадан, когато продавачът му изнесъл пет яйца и му казал да си избере. Така и партиите, дори новите, също ни предлагат до болка познати лица, или съвсем нови, които никой не познава, но и няма време да ги опознаем.

Във Варна повечето от партиите обявиха водачите си на листи, както и кандидатите си, няма изненади И водачите, и кандидатите почти изцяло се повтарят от предишните избори, тук ще избираме и районни кметове на районите "Одесос" и "Приморски", което се плаща от бюджета на града.

Големи са амбициите на "Възраждане", защото водачът на партията и на листата за парламента лидерът Костадин Костадинов е от тук, водачът на БСП е отново Борислав Гуцанов, на ГЕРБ - Даниел Митов, само за едната от формациите, свързани с ДПС, има яснота -  в листата на "ДПС - Ново начало" водач е Йордан Цонев, втори ще е Ерджан Себайтин.

Колкото и често да се повтарят изборите, колкото и да познаваме до болка посланията и конфликтите между партиите, все пак си струва да отидем до урните, защото трябва да направим всичко възможно, за да излезем от капана на безизходицата, а затова са нужни лидери. 

Водещи новини

Още новини