Без изненади в листите в Бургаско, но дали избирателят ще изненада с вота си?

Novini.bg/ Canva
share

Без изненади в листите за депутати тръгват към извънредните парламентарни избори водещите партии в Бургас. Водачите се очаква да останат същите като на последните извънредни избори през юни. 14 са депутатите, които ще изпрати в 51-ото Народно събрание Втори многомандатен избирателен район. А какви са нагласите на хората и как коментират те скандалите в двете големи партии ДПС и БСП?

Депутатът Жечо Станков се очаква отново да води листата на ГЕРБ-СДС, академик Николай Денков е сигурния водач на листата на коалицията ПП-ДБ, Севим Али ще е вероятният водач на листата на коалицията от верни симпатизанти на Ахмед Доган "Алианс за права и свободи", "Възраждане" още не са определили кой ще поведе партията в Бургас, но и там се очаква без изненади това да е Цончо Ганев, дългогодишният водач на листата на БСП Петър Кънев отново застава начело на партията, за ДПС – Ново начало се коментират двама евентуални водачи на листата – бившият министър на вътрешните работи Калин Стоянов или бившият кмет на Руен Исмаил Осман.

През последните дни, в малките кафенета, в центъра на морския град, могат да се видят повечето бивши и бъдещи депутати. Ако някой иска да говори с тях просто трябва да се разходи, защото новата предизборна кампания неофициално вече започна.

А според хората в Бургас страната ни се намира в безизходица и тези избори няма да ни изведат от политическата криза, разказва кореспондентът ни Даниела Костадинова.

Пътища и безводие - разменна монета между политици и избиратели във Великотърновско

Водещи новини

Още новини