Бабикян: Предстоящите избори приличат на конкурс за решаване на вътрешнопартийни проблеми

Булфото архив
share

Предстоящите избори не предлагат подадени ръце и нова формула за управление на България, а приличат на конкурс за решаване на вътрешнопартийни проблеми - както в БСП, така и в ДПС, във "Величие", а и в ПП-ДБ, които до последния момент се чудеха дали да бъдат заедно. Това каза пред БНР Арман Бабикян от "Ние идваме", които взеха решение да не се явяват на седмите предсрочни парламентарни избори на 27-и октомври.

"Нашата цел винаги е била реформи", подчерта той.

Бабикян посочи, че "Ние идваме" и "Зелено движение" са водили разговори за общо явяване на вота, но до решение не се е стигнало:

"Дадохме си сметка, че това не е политически ресурс, който може да обърне и да създаде платформа, която да наложи реформи в България. Другите партии се занимават със себе си". 

"Зелено движение" няма да участва на предстоящите парламентарни избори

Бабикян коментира, че гласоподавателите са дали "ясно да се разбере, че не са склонни да се замени един управляващ - с друг, без да се променя системата на управление":

"Партиите разбират едва сега това, което гражданите разбраха през 2020 г. ... Фактът, че хората не отиват да гласуват, е резултат на това очакване, което остава неизпълнено. Те не желаят да ги управляват по този начин. Те не предпочитат Арман Бабикян пред Пеевски или Борисов, ако той ще управлява по същия кретенски начин държавата".

Водещи новини

Още новини