"Да, България" решава как ще се явява на изборите, Божидар Божанов призова да се постъпи отговорно

Булфото, архив
share

Националният съвет на „Да, България“ заседава днес от 19:00 часа. 

"Моята позиция е да постъпим отговорно", заяви пред журналисти преди заседание на парламентарната група на "Продължаваме промяната – Демократична България" Божидар Божанов в отговор на въпрос дали „Да, България“ ще остане в коалицията.

"Моето мнение е едно, но нашата партия обсъжда въпроса много задълбочено, взимайки предвид всички ползи и рискове, ние ще постъпим отговорно", заяви той.

Ивайло Мирчев след думите на Лена Бориславова: Въобще не може да се говори, че е имало договорено споразумение между трите партии

Колегата му - народният представител Явор Божанков посочи, че демократичната общност е незаобиколим фактор точно заради обединението и заяви, че ще останат единни. 

Преди дни Националният съвет на „Да, България“ възложи на Изпълнителния съвет на партията да проведе още един кръг разговори с партньорите от ПП-ДБ. Срокът за преговори и постигнатия напредък е до 3 септември. Днес се очаква Изпълнителният съвет да докладва за постигнатия напредък в разговорите, така че на основата на този допълнителен доклад да може да бъде взето решение за формата на участие на “Да, България!” на изборите за 51-во Народно събрание, се посочваше в съобщението. Очаква се решението на Националния съвет да стане ясно по-късно тази вечер. 

Тази сутрин от "Демократи за силна България" съобщиха, че решението им е да останат в коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България". 

Водещи новини

Още новини