Дипломатът Иван Анчев: Част от дълбоката държава може би има интерес "Величие" да влезе в парламента

share

Преди атентата срещу премиера на Словакия Роберт Фицо подобни случаи липсват в Европа. Онзи ден имаше нападение срещу премиера на Дания. Това са единични случаи, плод на някакъв болен мозък. Не са част от тенденция. Това каза дипломатът и съпредседател на Атлантическия съвет Иван Анчев в "Денят ON AIR".

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 898

В настоящата среща всеки подобен случай придобива огромна чувствителност, което води до последствия.

Политическа партия "Величие" се оказа предпочитан избор за българите в чужбина.

Петър Волгин нападна „Величие”: Те са дийп фейк на САЩ

"В секциите Чикаго за пореден път се прави алогичен избор. Да, там "Продължаваме промяната - Демократична България" са първа сила. След появата на "Възраждане" се вижда като устойчива тенденция. В една от секциите са "Продължаваме промяната - Демократична България", след това "Величие" и след нея е "Възраждане", разкри Анчев пред Bulgaria ON AIR.

Според него някои от партиите не са предложили "никакви политически програми".

"Не очаквах такъв резултат за "Величие". Получава се огромен резултат. Обяснявам си го с добра, но не изключителна работа в социалните мрежи. Част от дълбоката държава може би има интерес подобна партия да влезе в парламента. Това ще се види от последващите им действия. "Величие" е прокремълска организация", смята още дипломатът.

Не е имало голямо желание за противодействия срещу купения вот, коментира гостът и прогнозира, че ще има правителство.

"Най-вероятно ще бъде първата или втората политическа сила, плюс някоя от партиите - ИТН или "Величие". Другият вариант е вторият мандат да бъде умишлено неизползван и трети вариант е да се търси експертно правителство. Трябва да имаме правителство. Обзалагам се, че Калин Стоянов ще остане министър на вътрешните работи. Удобен им е", обобщи Анчев. 

 

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 898

Водещи новини

Още новини