Журналистът Валерия Велева: 70% от българите казаха на цялата политическа система: “Basta! Не ви искаме!"

БНТ
share

Системните партии трябва да осъзнаят опасността пред държавата. Това минава през съставяне на правителство на всяка цена, каза в интервю за БНТ журналистът Валерия Велева. 

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 899

Според нея, единствената възможност за съставяне на кабинет, е първият мандат. 

“ГЕРБ и ДПС са задължени да направят правителство, в момента на Борисов е най-трудно. Трябва да намери формулата: правителство на малцинството, експертно правителство също минава през политическа подкрепа”, добави Велева. 

Надежда Нейнски: Избирателната активност никога не е била така ниска - такъв вот е нелегитимен

Тя определи оставките на Христо Иванов и Корнелия Нинова като “знакови, но малко закъснели”.  “Приветстваме тези оставки. Ще предизвикат процеси и в двете партии”.

По думите на Велева “големият печеливш с отрицателен знак” са тези 70% негласували, които са казали на цялата политическа система: “Basta! Не ви искаме!”. “Торнадо мина през партийната система, стигнато е до дъно, откъдето няма накъде надолу”, обобщи журналистът.  

“Това, което се сервира от сутрин до вечер, не е политически продукт. Не можеш да очакваш хората да се връзват като маймуни от черна Африка. Искаме европейски продукт”, каза на свой ред политологът Любомир Стефанов. 

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 899

Водещи новини

Още новини