Костадинов след изборите: Българският народ гласува вот на недоверие на парламентарната демокрация

share

Имаме ужасяващо ниска избирателна активност – 32% гласували е безпрецедентно. Вчера политическата система катастрофира. Българският народ гласува вот на недоверие на българската демокрация. Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. 

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 898

Минималната цел за три евродепутати е постигната, отбеляза той. По думите му ако се състави правителство "тези, които се забъркват в него ще се закопаят". 

Първият възможен сценарий е съставяне на правителство, което ще отложи неизбежния край на тези, които влизат в него. Вторият вариант е да няма правителство и да отидем на избори. Не можем да кажем кога биха се случили нови избори. Ако има правителство е  ясно, че трудно би станало в трипартиен или четирипартиен формат. Това правителство ще бъде с 15% от българските граждани с избирателни права. Демокрацията в България беше смъртоносно ранена, каза още лидерът на "Възраждане". 

Първи ден след изборите: Коментари, реакции, прогнози

Пред "Възраждане" остава задачата да не допуснем България да бъде въвлечена във военния конфликт в Украйна. Евроизборите водят до промени в Европа, те ще доведат до промени в България. Международната политика и геополитическата ситуация не търпят вакуум. Ако България продължи сегашния си политически курс нашата страна ще бъде принудена да се включи във военния конфликт в Украйна, смята Костадинов.

Той коментира и партия "Величие", която по последни данни също влиза в 50-ия парламент. 

"Величие" не е заплаха за нас. И "Български възход" беше създадена, за да спре ръста на "Възраждане". Влизането в парламента ще позволи да се разкрият много бързи маските. За нас те са достатъчно добре познати. Те за членство на България в НАТО, смятат, че трябва да участваме в конфликта в Украйна. Това е нещото, което ще позволи на техните избиратели да разберат, че са се излъгали, допълни Костадинов. 

"Ние сме готови с кабинет. Ще предложим наш кабинет, ще кажем нашите условия", категоричен бе Костадинов. 

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 898

Водещи новини

Още новини