Политологът Слави Василев: Трябва да има сблъсък между Радев и Борисов

Нова телевизия
share

Никой от мнозинството граждани не иска да види България да бъде управлявана от същите познати до болка политици. Ако сега не се състави правителство, ако ГЕРБ, ДПС и ИТН, например, не направят някакво мнозинство, то гладът за нещо ново е вече осезаем. Това мнение изрази в коментар за “Нова телевизия” политологът Слави Василев. 

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 898

“Голямата битка между Радев и Борисов трябва да се състои. За да има голям сблъсък и нещо ново, то трябва да има такъв сблъсък”, убеден е той. 

Димитър Ганев от “Тренд” обобщи, че тези избори не са решили политическата криза в България.  “Може и да имаме кабинет, но едва ли ще изкара повече от година-две. Не сме пред пълен управленски мандат. Ще се получи сложна ситуация. Ако се направи този кабинет, не виждам форма, под която той да е популярен. Опасността от нов политически субект, опасността от това Радев да излезе на сцената може да действа сплотяващо за тази евентуална конфигурация”, посочи той. 

Коалиционно правителство на компромиса или нови избори?

Според политолога Светослав Малинов, единственото вероятно мнозинство е ГЕРБ-ДПС-ИТН.  “ГЕРБ и ДПС са си заедно открай време. Каква формула ще излъчат, не е ясно. Обикновено в такива ситуации се отива към нещо, което ние наричаме експертен кабинет. Това ни чака. Иначе, съгласен съм, че управлението няма как да изглежда стабилно дългосрочно”. 

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 898

Водещи новини

Още новини