Куриоз: В Бургас търсят председател и контакт

Булфото
share

Два куриоза от Бургас. Една от секциите отвори с 30 минути по-късно, уж заради повреда с машината, която после се оказа, че не е включена в контакта. В друга секция председателят не се появи, но нито един от членовете не се съгласи да заеме неговото място.

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 898

7:00 ч. сутринта. В коридорите на основно училище „Княз Борис“ в Бургас членовете на комисиите чакат да заемат местата си в стаите. Заради големия брой секции, последната беше разпечатана с около 10 минути закъснение.

За 4-та секция закъснението стана 30 минути. Проблемът бил в машината. Не се включвала. С помощта на техник и 20 минути включване и изключване се правеха опити тя да тръгне.

Имаше и недоволни. "22 минути вече. От 7 без 5 съм тука. Да, бързам, защото от нощна смяна излизам и няма да лягам сега", каза Георги Георгиев, предава БНТ. 

Проблемът обаче се оказа не съвсем в машината.

"Проблемът беше, че не е включена. Кабелът е закрит там зад шкафчето и ние не го забелязахме и това е проблемът“, призна Нургин Мурад, член на СИК.

Друга секция в Бургас пък осъмна без председател.

"Нямаме председател, защото се е отказал.

- БНТ: Вие като зам.-председател не трябва ли да станете председател?

- Отказвам да стана, защото нямам никакъв опит като председател."

Вот 2 в 1: България гласува за народни и европейски представители

Със същия мотив нито един от комисията не пожела да заеме председателското място. При предходни избори в същата комисия, някои открадна картите за машините деня преди вота.

"31-ва секция в Бургас стана прословута. Районна избирателна комисия се самосезира, общо взето назначихме, има назначен вече председател“, коментира Георги Михов, зам.-председател на РИК-Бургас.

Въпреки куриоза, изборният ден в секцията не беше прекъснат.

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 898

Водещи новини

Още новини