Шест секции в Турция все още не са запечатани

Novini.bg
share

Само шест от общо 166 избирателни секции в Турция все още не са запечатани. Останалите са готови за утрешните избори, каза пред БНР генералният консул на България в Истанбул Васил Вълчев.

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 900

Подготовката на изборите в Турция протича спокойно, благодарение на опита натрупан при предходните пет вота за Народно събрание от 2021 година насам, обясни Васил Вълчев.

"Не очаквам да има особении нарушения, по-скоро някой дребни неща. Всичко е прегледано, разбира се в рамките на възможното. Изборите в Турция винаги са предизвикателство. Винаги може да има изненади, но смятам, че сме достатъчно добре подготвени, така че да реагираме при всеки нововъзникнал казус", каза още дипломатът.

Секциите в Турция отново са най-много от всички разкрити в чужбина. Не се очакват забавяния в четирите секции в южната ни съседка, където ще може да се гласува както за членове на Народното събрание, така и за евродепутати.

От изселническите организации дадоха противоречиви прогнози за активността на утрешните избори. Според Вълчев няма да има промяна в обичайния брой гласували.

"Аз лично забелязвам, че има желание да се гласува на изборите. Предполагам, че ще подобни нивата, както на предишни. Ако погледнем от гледна точка на подадени заявления, те са също подобни", добави генералният консул.

166 избирателни секции са открити Турция

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 900

Водещи новини

Още новини