Калин Стоянов: В МВР са получени 388 сигнала за нарушаване на изборното законодателство и политическите права на гражданите

Булфото (архив)
share

"На организирана в Министерството на транспорта и съобщенията среща имах възможността да запозная представителите на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) с мерките, предприети от МВР, за обезпечаване на обществения ред и сигурността при произвеждането на изборите за Народно събрание и членове на Европейския парламент, както и с дейностите по противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите", това написа в личния си профил във Фейсбук служебният вътрешен министър Калин Стоянов.

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 899

"В изказването ми по време на срещата поставих няколко основни акцента: До момента в структурите на МВР са получени 388 сигнала за нарушаване на изборното законодателство и политическите права на гражданите. Образувани са общо 97 досъдебни производства"; добави той

"Продължава ефективното взаимодействие с ЦИК, РИК, общинските и областните администрации, като се поддържа ежедневен контакт на всички нива за безпроблемното протичане на изборния ден", посочи още министър Стоянов.


"Чрез интерактивната географска карта, която въведохме за първи път миналата година, в реално време контролираме постъпилите сигнали. Това дава възможност да вземаме  необходимите решения за пренасочване на сили и по този начин да избегнем ситуации, при които може да има купуване на гласове", допълни той.

"Сформираното Национално междуведомствено звено между Прокуратурата на Република България, МВР и ДАНС, както и създаденият във вътрешното министерство Оперативен щаб, продължават активно своята дейност за гарантиране честността на вота", категоричен бе Калин Стоянов.

Прокуратурата е образувала 359 преписки и 93 досъдебни производства за нарушения на политическите права на гражданите

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 899

Водещи новини

Още новини