По осем сигнала за купуване на гласове работи полицията в Монтана

Novini.bg/Canva
share

Специализирана полицейска операция във връзка с нарушения на изборното законодателство правят от Областната дирекция (ОД) на МВР в Монтана. Към момента извършените проверки по сигнали за купуване на гласове са осем за територията на област Монтана, съобщиха за БТА от местната дирекция.

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 899

По случаите са образувани преписки под наблюдението на Районна прокуратура – Монтана, разследването продължава.

Полицейски екипи от районните управления в областта проверяват за нарушения на изборното законодателство в питейни и увеселителни заведения, заложни къщи, пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, автоморги, сервизи, търговски обекти и др. Служителите на ОДМВР провеждат беседи с криминално проявените.

Калин Стоянов разкри: Спецакциите срещу купувачите на гласове продължават

От ОД на полицията в Монтана допълниха, че за парламентарните избори през април 2023 година в региона са подадени 60 сигнала за купуване на гласове и други избирателни нарушения, по които са образувани 12 досъдебни производства. За местните избори през октомври и ноември 2023 година в областта са получени над 150 сигнала за купуване на гласове, корпоративен вот, изборен туризъм и други изборни нарушения, по които са образувани 25 досъдебни производства.

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 899

Водещи новини

Още новини