"Синя София" обвинява парламентарните партии за изфабрикуването на скандала с машините

Facebook
share

Щабът на политическото обединение "Синя София" изразява дълбоко възмущение от опитите два дни преди изборите да бъде компрометирано доверието на гражданите в изборния процес.

Оценяваме това като грубо посегателство върху политическите и избирателни права на българските граждани. Настояваме ЦИК още днес да предприеме всички необходими публични действия, за да гарантира честното провеждане на изборите и да прекрати всякакви опити за всяване на недоверие в изборния процес.

Квалифицираме днешното поведение на парламентарните партии, като опит за фабрикуване на втора „Костинбродска афера“.

ИТН поиска ареста на зам.-министъра на електронното управление, записал кодовете от машините за гласуване

Единствените ефекти, както от действията на представители на ПП-ДБ в администрацията, така и от обвиненията на ГЕРБ и ДПС към тях са:

1. Демотивация на гражданите да гласуват

2. Активиране на партизанските ядра на тези партии, на принципа „бият нашите“

Тези им действия са и доказателство за безскрупулното отношение на тези партии към демократичните процедури, посочват в своя позиция от "Синя София".

Призоваваме всички български граждани да упражнят правото си на глас! На тези от тях, които са избрали да гласуват машинно, припомняме, че това което комисията ще брои са хартиените отрязъци от машината, които пускате в урната. Това, което трябва да направите, за да си гарантирате, че вотът ви не е подменен е да проверите дали името и номера на този отрязък, съвпада с избора, който сте направили пред машината. Всичко останало е грозно политиканстване и предизборни манипулации.

Водещи новини

Още новини