"Възраждане" избухна срещу гласовете от Турция: Не знаят и бъкел на български, обаче гласуват

Булфото (архив)
share

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов алармира за "брутални" нарушения на изборното законодателство във връзка с гласуването в Турция.

,,Нека да знаят българските граждани, че има много сериозни нарушения в целия изборен процес и подаването на заявленията е само началото. Не знаят и бъкел на български, но ходят да гласуват за една определена партия'', обясни Костадинов на пресконференция в БТА.

По думите му от "Възраждане" са изпратили сигнал до прокуратурата, но оттам са им обяснили, че няма основание за извършено престъпление.

Костадин Костадинов: Ще се явим сами на изборите, желаем цялата власт

,,Когато ние пускаме сигнал, в който сме описали брутални нарушения на законодателството, получаваме две страници от прокуратурата. При самата проверка се установява, че има престъпление, но прокурор Иван Петров решава, че няма основание за извършено престъппление'', каза още лидерът на "Възраждане".

Това е системно извършвано престъпление. Най-интересното е, че застъпниците на съдебната реформа не обелват и дума за вота в Турция. Там, където имахме представители в комисиите на последните избори, нито един от хората, които идваха да гласуват, не успя да попълни формуляра, защото нито могат да говорят, нито могат да пишат на български. Това е извращение, което не бива повече да продължава, категоричен бе Костадинов.

Водещи новини

Още новини