Карадайъ разкри с кого би се коалирала ДПС

Novini.bg
share

Лидерът на Движението за права и свободи (ДПС) Мустафа Карадайъ не изключи възможна коалиция с никоя от партиите, които прогнозно влизат в 48-ото Народно събрание. Стига това да е в името на решаването на проблемите на хората и преодоляването на кризите.

„За пореден път ДПС увеличава изборния си резултат. Получаваме подкрепа, защото работим за нашите избиратели, за хората, за българските граждани“, добави той.

ГЕРБ-СДС печели изборите, ИТН аут от парламента

Карадайъ, както обикновено, призова за диалог и „нормалност в политиката“. „Нормалност в политиката и диалог са знакът на българските граждани. Те не гласуват хората да се противопоставят, да се мразят и да подхождат реваншистки, а да се търсят решения на проблемите им. Да има диалог и нормалност, а не разделителни линии“, добави той.

Карадайъ призова всички лидери на политически партии, които ще бъдат част от 48-ото Народно събрание, да преодолеят егото и егоцентризма си. „В името на преодоляването на множеството кризи и решаването на проблемите на хората да търсят обединението“, посочи лидерът на ДПС.

Той смята, че най-напред трябва да се реши политическата криза в страната.

Водещи новини

Още новини