Борисов: Надяваме се един ден и Русия да бъде в световната демократична общност

Фейсбук
share

Русия ще я има. Руският народ не ни е противник. Надяваме се един ден и Русия да бъде в световната демократична общност. Войната в Украйна трябва да спре. Агресията трябва да престане и да се възстанови териториалната цялост. Това заяви в централата на партията лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

"Ние също сме много уязвими от подобни действия на Балканите. Те са прекроявани исторически, включително с граници и територии, няколко пъти. Затова днес позицията трябва да е повече от ясна", категоричен бе той. 

Гари Каспаров: Бъдещето на Путин е като на всеки диктатор

Борисов посрещна руския опозиционер и шахматист Гари Каспаров. „Това е един от големите борци за демокрация, един от големите борци срещу диктатурата и в момента гост на Младежкия ГЕРБ“, представи го той.

Според Каспаров, ГЕРБ е единствената партия в България, която има силна и ясна позиция по отношение на войната и подкрепата за Украйна. „Ситуацията може да бъде обяснена с много шахматна аналогия. В политиката няма сиви петна. Всичко е бяло или черно. Много е важно да заемете правилната позиция. Повечето от европейските държави, които имаха някакви съмнения, постепенно се преместиха в категорична позиция в подкрепа на Украйна, може би с някои изключения като Унгария. Изключително важно е всички европейски държави да заемат ясна и категорична позиция, която да не води до бъдещи негативи за държавата. Аз представлявам руската опозиция, извън страната, и ние имаме много ясна и категорична позиция по отношение на войната. Имаме три изисквания. Едното е пълна победа за Украйна, пълно изплащане на репарациите и военните престъпници да понесат своите наказания. Работим с еднакво мислещи партньори от двете страни на Атлантическия океан. Използвам случая винаги, за да подкрепя позиции, партии, партньори, които мислят като нас, какъвто е случаят с ГЕРБ. Знам, че в България скоро има избори и се надявам българите да направят исторически правилния избор и да подкрепят единствената партия, която стои на правилната страна на историята – ГЕРБ“, посочи руският опозиционер.

Борисов от Габрово: Румънското министерство на транспорта не знае нищо за петте моста на "Промяната"

„Цялата демократична общност, към която се числим и ние: ЕС, НАТО, трябва да се опълчи на тези действия. Нашата партия обяви 100% диверсификация от „Газпром“, ядреното гориво. Младежите събраха 50 000 лв. и ги изпратиха на техните украински колеги. Само преди няколко дни умишлено не вдигахме шум. Бяха 44 деца с 6 ръководители на издръжка на партията в Слънчев бряг. Изкараха прекрасна ваканция и времето беше прекрасно. Музеи, изложби, развлечения. Докато другите говорят, ние действаме. Затова програмата ни е толкова ясна и позицията ни е толкова ясна. Отърваха се за една седмица от войната с наш превоз включително“, посочи от своя страна Бойко Борисов.

Водещи новини

Още новини