С какви амбиции "Продължаваме промяната" влиза в предизборната битка?

Булфото
share

"Продължаваме промяната" (ПП) стартира предизборната кампания днес. Съоснователите Кирил Петков и Асен Василев влизат в битката за 47-ия парламент от София и потеглят на обиколка из страната. Екипът на ПП ще пътува със специален автобус с логото на партията. 

Междувременно двамата бивши служебни министри обещаха промяна и премахване на феодализма, предаде репортер на Novini.bg

"Ще видите как, като спрем кражбите, ще има пари за всичко", каза Кирил Петков. 

"Ще бъдем диалогични", увери той на въпрос как ще работи ПП за съставянето на ново правителство.

Бившият министър на икономиката псоочи като евентуални партньори за управлението ДБ и ИБГНИ. По думите му разговори с Има ИТН и БСП се водят също. 

По думите на Кирил Петков обаче ще има червени линии, които ще бъдат ясно заявени. Така няма да се прави компромис със справедливостта. 

"Справедливостта трябва да бъде възстановена и с премахването на този главен прокурор и когато няма да видим Делян Пеевски от списъка "Магнитски" да бъде отново кандидат-депутат", посочи още Петков. 

Асен Василев настоя, че трябва да се спрат кражбите. Това се е видяло, че е възможно за 4 месеца, в които той и Петков са били в изпълнителната власт. 

"Тръгваме, за да махнем страха. Хората не трябва да се страхуват, всеки трябва да иска да реализира мечтите си в България. Тръгваме, за да премахнем страха и феодализма, обхванал България", коментира Асен Василев.

Прогноза: 3 милиона българи излизат да гласуват на изборите

Кирил Петков коментира накратно темата с канадското си гражданство, като колегата му Асен Василев настоя, че има по-важни неща, за които да се говори. Двамата подозират, че този въпрос ще се използва срещу тях в кампанията.

"Мен въобще не ме е страх", категоричен беше Петков.

ПП вече има и официален уебсайт, а до броени дни се очаква на него да бъде качена и предизборната програма. 

Снимки: Булфото

Водещи новини

Още новини