Радев призова за масов вот: Гласувах за България, в която гражданите живеят достойно

Булфото
share

Президентът Румен Радев упражни правото си на вот.

Държавният глава гласува в Професионалната гимназия по транспорт „Макгахан” в София.

Булфото/ Радев гласува 

Гласувах за България, в която гражданите живеят достойно и младите хора виждат своето бъдеще. Гласувах за държава, която държи и работи в полза на обществото, а не на скрити кръгове, заяви президентът. 

В ЦИК са постъпили 5-6 сигнала за нарушения - основно за проблеми с машините

"Силно се надявам, че партиите извлякоха своят урок от предишните парламентарни избори и ще бъдат по-отговорни, според очакванията на гражданите", допълни държавният глава по повод съставянето на правителство. 

Призовавам всички хора - излезте и гласувайте! Когато имаме висока избирателна активност, това значи че ще имаме легитимно правителство и парламент. Високата избирателна активност е мярката срещу преиначаването на нашия глас, съобщи Румен Радев и отново апелира за масово гласуване. 

Държавният глава очаква енергично и легитимно правителство. 

Булфото 

"Виждам, че няма проблем с машините. Няма опашки, гласува се лесно и удобно", разкри държавният глава по повод машинния вот и благодари на всички членове на изборни секции и служители на реда. 

Президентът Румен Радев отговори и на македонски журналист след вота си: Искам ясно да заявя - политиката на България спрямо РС Македония не зависи от това, кое правителство ще бъде на власт и кой парламент. Зависи от това да имаме открит и конструктивен диалог между София и Скопие. Трябва да се разберем между нас си, а не в Брюксел и ли друга европейска столица. 

Булфото

Водещи новини

Още новини