Тошко Йорданов от "Има такъв народ" смята, че не са проблем нови избори и обяви с кой няма да правят коалиция

Булфото (архив)
share

Ако се стигне до нов избор - нов избор. В крайна сметка, това е начинът на демокрацията - през избори да стигнем до решение. Това заяви заместник-председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов в студиото на 7/8 ТВ.

По думите му тепърва ще почват разговори, мнения и изявления. Ние сме ясни какво гоним, каква подкрепа ни трябва и с кои, допълни Йорданов. От там нататък другото е спекулация, посочи още той.

"Ние коалиция с ГЕРБ, ДПС, БСП, а и ако влязат ВМРО, няма да правим, защото за разлика от тях ние не лъжем". По думите на зам.-председателя на "Има такъв народ" с кого няма да се коалира партията трябва да бъде заявено още сега, "тъй като резултатите горе-долу са ясни".

"Депутатите на ГЕРБ плюс тези на ВМРО, ако влязат изобщо, и да речем с негласната подкрепа на ДПС, които го играят нещо като златен пръст, та, тези три формацийки не стигат до 121 човека. Спокойно можем да кажем, че ГЕРБ няма да управлява в тази си схема, която си бяха разцъкали", заяви Йорданов. 

Слави Трифонов с коментар за изборните резултати и новина, че има симптоми на COVID

Йорданов коментира положението с партийните субсидии. Той напомни, че Слави Трифонов е срещу субсидията от осем лева и допълни, че за тях законовото решение субсидията да е един лев е приемливо.

"При нас членският внос е изключително висок - 10 лв. на месец", каза Йорданов и допълни, че няма друга партия с подобен членски внос.

По думите му издръжката на една партия е проблем на самата формация, а не е проблем на гражданите, които трябва да плащат, за да може да се развие партийна дейност.

Водещи новини

Още новини