Румен Христов: Русия не е спирала да се меси в България, още има рубладжии

Булфото, архив
share

ГЕРБ-СДС е единствената коалиция, която няма да допусне БСП на власт. БСП със синовете и внуците на онези сатрапи от комунизма не може да твърди, че е промяна. Това заяви Румен Христов, председател на СДС и водач на листа в 23 МИР-София от коалиция ГЕРБ-СДС.

„Червената разделителна линия е БСП и тези, които са прокремалски ориентирани. Проевропейското, пронатовското е това, което ни сплотява“, каза още той.

Христов е категоричен, че не могат да се водят разговори с хора от производни на БКП партии, на които "в главите им още дрънкат петолъчки". В тази връзка той посочи невъзможността за сближаване с формацията на Мая Манолова. Христов изтъкна, че Демократична България е залитнала вляво, подкрепяйки Манолова за кмет на София и хвалейки президента Румен Радев. Той обаче напомни, че в ДБ все пак е дясната ДСБ.

Христов коментира и скандала с руските шпиони у нас.

„Русия не е спряла да се меси в България. Рубладжиите в България не са свършили. Имам лични опасения за това, което ще се случи в България, защото ние чакаме да бъдем приети в „Шенген", искаме и да получим възможност да пътуваме до САЩ без визи“, отбеляза той.

„За мен е срамно и недопустимо“, категоричен бе кандидат-депутатът.

Попитан дали приема критиката на старите седесари, че партията се е присъединила към ГЕРБ само за да вземе няколко депутатски места, Румен Христов отговори, че през годините СДС е била в няколко коалиции и даде пример за ОДС и за Реформаторския блок.

В предаването „Лице в лице“ по БТВ лидерът на най-старата десница обясни, че СДС няма достатъчно гласове, за да прескочи 4-процентната бариера за влизане в парламента. Сътрудничеството с ГЕРБ обаче е дало добър резултат на евроизборите и на местните избори, изтъкна Христов.

Румен Христов призна, че СДС има някои по-десни позиции от ГЕРБ. Той посочи, че СДС настоява за намаляване на данък „дивидент“ и „данък печалба“. СДС иска и по-малко държава в икономиката. Една от идеите на СДС е и втората година от майчинството да е 80% от осигуровките за последните 24 месеца, т.е. който е плащал повече осигуровки, да взима и по-голямо майчинство. СДС е и против изграждането на АЕЦ "Белене".

СДС е и привърженик на по-строгите мерки за ограничаване на коронавируса.

Водещи новини

Още новини