ДПС обяви листите си

Novini.bg
share

На тези избори ние трябва да върнем държавата на гражданите, да си върнем държавата. С тези избори да спрем да се погазват правата и свободите, след тези избори да не позволим разделението и противопоставянето да са модел за правене на политика, да спрем войната между институциите. Това каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ при представянето на водачите на листите на движението за изборите 2021 г.

В уводните си думи лидерът на ДПС отбеляза, че предстоят най-важните избори след 89-та година. Ако тогава трябваше победи демокрацията, сега трябва да се препотвърди тази победа. Тогава трябваше да се победи тоталитарното управление, сега трябва да победим авторитаризма, агресията и арогантността, каза той.

На финала Карадайъ посочи, че от утре започва предизборната кампания и изтъкна, че всички кандидати на ДПС имат необходимата експертиза, имат знанията - една част от тях имат опита, а други - носят енергията на младостта.

"Призовавам от утре всички ние да покажем силата и мощта на ДПС в името на просперитета и бъдещето на България", заяви Карадайъ.

Лидерът на ДПС представи водачите на листи във всички области на страната. Той самият е водач на листата на движението в Кърджали и в Шумен. В Кърджали, Карадайъ е следван от кмета на общината - д-р Хасан Азис, а в Шумен - от Айсел Руфад, заместник-кмет на Община Нови пазар. Трети в листата в Шумен е досегашният народен представител Хамид Хамид.

Водач на листата в 1-ви МИР Благоевград и в 27-ми МИР Стара Загора ще е заместник-председателят на движението Халил Летифов, следван от колегата си, също зам.-председател на ДПС - Йордан Цонев. Йордан Цонев е и водач на листата във Враца. Д-р Стоян Стоянов също води две листи - тази в Кюстендил и в 24-ти МИР в София. Д-р Стоянов е заместник-областен управител на София град в периода 2005-2009 г.

В Бургас водач на листата е народният представител Севим Али, във Варна - колегата му в 44-тия парламент Ерджан Ебатин. Във Велико Търново водач ще е председателят на Младежкото ДПС в региона 29-годишният Мастън Мастънов. Във Видин - Станислав Анастасов, народен представител в 42-то и 43-то НС, министър на околната среда и водите юни-септември 2014 г.

В Габрово водач на листата е Мелекбер Велева, магистър иновационен и инвестиционен мениджмънт, в Добрич - народният представител д-р Хасан Адемов. В Ловеч движението издига също свой дългогодишен член и народен представител в няколко парламента Рушен Риза, следван от сегашния народен представител Джейхан Ибрямов, който е и водач на листата в 28-ми МИР Търговище.

В Монтана водач на листата е Димитър Аврамов. В Пазарджик - евродепутатът Искра Михайлова.

В Перник движението издига областния председател на движението Боряна Методиева. В Плевен водач е депутатът Велислава Кръстева, колегата ѝ Танер Али води листата в Пловдив град, а Рамадан Аталай в Пловдив-област. Ахмед Ахмедов, също депутат в 44-то Народно събрание, ще води битката в Разград. Колегата му Бюрхан Абазов е водач в Русе. Доц. Джевдет Чакъров, министър на околната среда и водите в периода 2005-2009 г., ще води листата в Силистра.

Мустафа Карадайъ: Предстоят най-важните избори след 1989 г.

В Сливен водач е Хатидже Георгиева, магистър по европейски фондове и програми, заместник-кмет в община Сунгурларе, инспектор по митническо разследване и разузнаване в Агенция "Митници" от 2019 г. досега. В Смолян водач е народният представител Хайри Садъков. В 23-ти МИР София водач е 36-годишната Таня Иванова, магистър инженерен дизайн, кмет на кметство Владая с дългогодишен опит като моден стилист и репортер, професионален състезател по мотоциклетизъм.

В 25-ти МИР София - водач на листата е Райна Иванова на 31 години, магистър по икономическо право на ЕС, завършила е Сорбоната, бакалавър по право и политически науки, следва я евродепутатът Илхан Кючук.

В 26-ти МИР София водач е председателят на ДПС за София област - Руслан Коларов. В Хасково водач на листата е председателят на Младежкото ДПС - Сезгин Мехмед, а в Ямбол - Янко Янков, депутат в 40-то, 41-то,42-то и 43-то НС. Втори в листата там е проф. Петър Чобанов, народен представител и министър на финансите в периода 2013-2014 г.

Водещи новини

Още новини