Политолог: БСП е гладна за власт

Novini.bg
share

"БСП е гладна за власт и Корнелия Нинова ще се опита да се докаже като ефективен лидер. Това начинание ще бъде трудно". Това коментира пред БНР доц. Иво Инджов, експерт по политически науки и преподавател във Великотърновския университет.

Според Инджов е проблем, че не се е създал единен демократичен фронт срещу ГЕРБ.

"Трябва да се види дали егоизмът на политическите лидери ще отстъпи на едно промислено взаимодействие", каза политологът Инджов.

Нинова: Спрете се! ГЕРБ влачи страната ни надолу по склона

Той разделя периода на политическите действия преди и след вота - преди изборите има много тактическо говорене. Когато се видят резултатите, може би ще се открие перспектива за смяна на статуквото и за краткосрочно правителство с мандат до една година, смята Инджов.

Според него заявката на президента за втори мандат е силен ход.

Той постави картите на масата и заяви силни приоритети. Оттук насетне ще постави политиците, които се колебаят, да се заявят категорично спрямо неговата заявка, смята Инджов.

По думите на експерта предизборната кампания тече от лятото, а сега навлиза в гореща фаза, в която ще се използват много компромати. "Дано не бъде прекрачена линията на допустимата употреба на компромати", пожела Иво Инджов.

Водещи новини

Още новини