Новаков: За лидерска битка трябват лидери, аз не виждам друг освен Борисов

Кадър: Нова телевизия
share

"Начинът, по който Румен Радев обяви кандидатурата си, беше безвкусен. На 1-ви февруари в деня на Народния съд, да правиш злостни атаки и кандидатура за изборите, ми се стори страшно неуместно". Това заяви в предаването "Денят на живо" по Нова нюз евродепутатът Андрей Новаков.

Мнението му е, че за лидерска битка трябват двама лидери, а той не вижда друг освен Борисов. "В БСП няма единомислие дали подкрепят Радев за втори мандат", даде пример Новаков.

Официално: Радев ще се кандидатира за втори мандат

Според него, ако се окаже, че по време на служебното правителство на президента, са разходвани неправомерно пари, ще стане интересно.

"България ще разполага с повече пари, отколкото е разполагала в момента. Ще има пари, както за COVID, така и за инфраструктура, земеделие и образование. За транспортна инфраструктура ще има почти двойно пари, за Северозападния регион ще има 200 млн.лв.", обясни Новаков.

Видин граничи с най-бедните региони в Сърбия и Румъния, затова и той е от бедните, разясни евродепутатът. "Всички фирми, които отговарят на условията, могат да кандидатстват за помощ, няма ограничения. Разходите за коронавирус се възстановяват в рамките на календарната година", подчерта Андрей Новаков.

Водещи новини

Още новини