Десислава Иванчева иска да е депутат, ще разплита политическия възел

Булфото, архив
share

Обвинената във взимане на подкуп като кмет на Район "Младост" Десислава Иванчева иска да намери ново поприще. Докато се очаква произнасянето на присъдата й на трета инстанция, тя реши да се кандидатира за депутат. Това обяви самата Иванчева във фейсбук.

Тя съобщи, че заедно със Зелен Младост и Общество за Нова България ще представят обща платформа тази вечер. Иванчева вярва в необходимостта от промяна в България, въпреки че е имала резерви да участва в политически проекти. 

"Самата аз винаги съм имала резерви към политическите партии. Но отдавна разбрах, че системата е изградена така, че за да я променим трябва да имаме политическо участие. В последните месеци получавах обаждания, покани и проведох доста разговори с представители на опозиционни партии, обсъждахме съвместно участие в предстоящите парламентарни избори", разкрива екскметът.

Десислава Иванчева настоява, че не е виновна

"В личен план бях в дилема дали да не се концентрирам върху делото и битката да докажа невинността си, за да си върна свободата. Но в главата ми още кънтят думите на Гешев, че сготвянето и унищожаването на личността Иванчева „е с политически залог”. Това ме кара да продължа да участвам в разплитането на политически възел, защото само ако се завърне демокрацията ще мога да се надявам да получа справедливост. В момента везните на Темида са в ръцете на мафията, с тях мерят кюлчета и пачки, а със свалената й превръзка са закрити очите и ушите на съдиите", пише още Иванчева и уверява, че няма да се променя.

Водещи новини

Още новини