Отказаха регистрация на Десислава Иванчева за кметските избори

Булфото (архив)
share

7-минутно закъснение лиши от регистрация за кметските избори, отстранената кметица на район "Младост" Десислава Иванчева. Това става ясно от решенията на ОИК, публикувано вчера.

От решението на комисията става ясно, че документите за регистрация са подадени в 17:07 часа вчера при краен срок до 17:00 ч.

Комисията припомня, че крайните сроковете за регистрация са обявени още на 22 юли, а работното време на комисията е до 17:00 ч. всеки ден, което означава, че предложението за издигане на Десислава Иванчева е представено в ОИК извън законоустановения срок. След 17:00 ч. няма постъпили други предложения за регистрация на кандидатски листи, поради което комисията счита, че не следва да толерира неспазването на срока и че всички участници в изборния процес следва да бъдат равнопоставени и третирани еднакво, допълват от ОИК.

Освен това документите на Иванчева не били структурирани в таблица, което също не отговаряло на изискванията.

Кандидатурата на отстранения кмет на „Младост” бе издигната от „Християндемократическата партия на България”.

Решението подлежи на оспорване в 3-дневен срок.

По същото време, днес Централната избирателна комисия даде чрез жребий номер на "Християндемократическа партия на България" - 47. Много верпятно е срещу него в бюлетината да не пише нищо.

Водещи новини

Още новини