​Румен Радев поздрави ГЕРБ за резултата от изборите

Булфото (архив)
share

Тези избори не могат да бъдат индулгенция за корупционните скандали. Това заяви държавният глава Румен Радев за провелите се вчера избори за европарламент.

"Това е погазване на правовата държава. Изборите са политически акт, те не могат да заместят прокуратурата и съда, и не могат да опростят грабителство и престъпление", допълни той.

Президентът заяви, че избирателната активност е "рекордно ниска" и посочи, че според него тя е "не само шамар за политическата класа от огромното мнозинство от българите, а е повод много сериозно да се замислим, защото демократична Европа има минимум два пъти по-голяма избирателна активност". По думите му активността при вота показва, че ние продължаваме да се отдалечаваме от Европа и процесите в нея.

Държавният глава призова всички партии да направят много добър анализ не само на своите програми, но и на това какво реално се случва в България и как ще догонваме Европа. Румен Радев поздрави ГЕРБ за резултата от изборите, отбеляза успеха на ВМРО и посочи, че най-големият успех е бил за "Демократична България".

По повод коментарите, че той също е загубил тези избори, държавният глава заяви, че вече е свикнал да го пакетират - "ако не в партия, в идеология, ако не в идеология в нещо друго". Като отбеляза, че неговите критики към управлението не са от вчера и не са обвързани с никоя партия и предизборна кампания. Моите критики са систематични, както са такива корупцията и беззаконието, пораждащи точно такъв стил на управление, допълни държавният глава.

Водещи новини

Още новини